Este o forma terapeutica manuala ce consta din manevre efectuate pe intreaga suprafata a corpului, si care urmareste, prin actiunea principala de stimulare a sistemelor sanguin si limfatic, sa induca o stare de bine generala in organism, atat la nivel fizic, cat si mental.
Masajul de relaxare este o forma terapeutica manuala ce consta din manevre efectuate pe intreaga suprafata a corpului, si care urmareste, prin actiunea principala de stimulare a sistemelor sanguin si limfatic, sa induca o stare de bine generala in organism, atat la nivel fizic, cat si mental. Relaxarea musculaturii este insotita, cel mai adesea, de inlaturarea starii de oboseala, a stresului si a anxietatii.
Beneficii
Masajul de relaxare ajuta semnificativ in cazuri de afectiuni sau stari de disconfort create de circulatia deficitara sanguina si limfatica, dureri musculare, digestie lenta, dureri de cap, stres, anxietate, insomnie, oboseala, stres.
Prin actiunea directa asupra sistemului sanguin si limfatic, ce are ca efect mai buna oxigenare a tesuturilor si organelor, respectiv, eliminarea toxinelor din organism, este ajutat sistemul imunitar. Pacientul care recurge la masajul de relaxare nu este doar unul mai echilibrat din punct de vedere mental, ci si mai pregatit sa faca fata asalturilor pe care diversi factori (interni sau externi) le pot incerca, prevenind instalarea afectiunilor sau aparitia complicatiilor.
Sunt, in plus, imbunatatite functiile pielii, aceasta devenind mai neteda si mai luminoasa.
Relaxarea indusa se resimte in special la nivel muscular, obisnuitii masajului de relaxare fiind pacientii care acuza dureri si crampe musculare. Imbunatatirea digestiei si ameliorarea durerilor de cap si de gat completeaza lista beneficiilor.
Masajul de relaxare actioneaza eficient si asupra pacientilor cu forme usoare de depresie si anxietate, inducand totodata o stare de bine generalizata care poate regla anumite manifestari dezechilibrate care afecteaza calitatea vietii: incapacitate de concentrare, insomnie, somnolenta.
Contraindicatii
Afectiuni ale pielii: de orice cauza (parazitară, inflamatorie), inclusiv eczeme, eruptii, plagi sau arsuri. Asupra zonelor de piele care ascund inflamatii localizate in straturi mai profunde (furuncule, abcese, flegmoane, artrite supurate, osteite, osteomielite) nu vor fi efectuate manevre specifice masajului de relaxare.
Afectiuni sau leziuni cu manifestare sau risc hemoragic: miocardita, endocardita, infarct miocardic, embolie, hipertensiune arteriala, anevrism aortic, varice inflamate, ulcer varicos, flebita, periflebita, hemofilie, leucemie.
Boli pulmonare acute: pneumonie, pleurezie, tuberculoza (unele forme), abces pulmonar, pleurezie purulenta.
Afectiuni endocrine.
Cancer: prezenta tumorilor canceroase de orice fel este o contraindicatie decisiva a masajului de relaxare.
Tulburari digestive inflamatorii, dureroase, tumorale etc. la nivel abdominal: se va evita complet sau local efecturarea manevrelor in cazuri de afectiuni la nivel de stomac, intestine, ficat, pancreas, splină, ganglioni limfatici, rinichi, vezica urinară, organe genitale.
Boli psihice si stari de agitatie: pentru siguranta pacientului, dar si a terapeutului, se recomanda evitarea masajului de relaxare in cazul pacientilor cu astfel de tulburari, mai ales al celor cu manifestari confuzionale si excitative.
Stari febrile sau de slabiciune prelungita. Boli contagioase.
Nu exista limita de varsta si de gen: masajul de relaxare poate fi aplicat nou-nascutilor si persoanelor in varsta cu acelasi succes.
Nota: dupa efectuarea unei serii de sedinte, pentru mentinerea rezultatelor va recomandam cate 1 sedinta / saptamana.
Alte servicii din partea Souplesse care v-ar incanta
Reprezinta un tratament eficient de remodelare corporala (pierdere in centimetri).
Mai multReprezinta o modalitate de reeducare functionala a maselor sau a grupelor musculare cu forta musculara scazuta.
Mai multSunt populare in randul doamnelor si domnisoarelor dornice sa slabeasca rapid, sa-si detoxifice pielea si sa scape de celulita.
Mai multEste de fapt un masaj mecanic complex, prin care actiunea rolelor asociata cu mecanismul de aspirare a pielii, realizeaza un veritabil masaj al tesutului adipos, cunoscut sub numele de lipomasaj.
Mai multNu trateaza definitiv si complet celulita, insa poate contribui cu siguranta la uniformizarea suprafetei pielii prin scaderea depunerilor de tesut adipos (grasime), vizibile sub forma umflaturilor inestetice.
Mai multPresoterapia este o metoda de slabire asistata care se face prin drenaj limfatic.
Mai multUn vechi proverb chinezesc spune că „surâsul vine de la picioare” şi analizând beneficiile extraordinare pe care reflexoterapia le are asupra întregii stari de sanatate a oamenilor, nu putem decât confirma ceea ce chinezii ştiu de mii de ani.
Mai mult