Reflexoterapia

Reflexoterapia

Un vechi proverb chinezesc spune că „surâsul vine de la picioare” şi analizând beneficiile extraordinare pe care reflexoterapia le are asupra întregii stari de sanatate a oamenilor, nu putem decât confirma ceea ce chinezii ştiu de mii de ani.

Durata: 50 minute | Pret: 80 RON

Un vechi proverb chinezesc spune că „surâsul vine de la picioare” şi analizând beneficiile extraordinare pe care reflexoterapia le are asupra întregii stari de sanatate a oamenilor, nu putem decât confirma ceea ce chinezii ştiu de mii de ani. Aproximativ 94% din totalul terminaţiilor nervoase care corespund fiecărui organ al corpului uman sunt dispuse pe suprafaţa talpilor picioarelor, iar reflexoterapia este o tehnica speciala de masaj al acestor terminatii nervoase, procedeu care are drept scop redobândirea starii de sanatate. Înainte de toate, reflexoterapia trebuie practicată doar de specialişti pentru ca acest tip de masaj al talpilor, deşi poate părea inofensiv, poate face mai mult rau decât bine si, în loc sa trateze anumite afectiuni, reflexoterapia efectuata gresit poate declanşa o serie de dereglari în organism. Stresul, alimentaţia neadecvata, lipsa miscarii, încaltamintea incomoda, oboseala produc dezechlibre în organism, acestea fiind sursa bolilor, iar medicatia excesiv cu ajutorul careia încercam sa le vindecam, ne poate intoxica şi mai tare. De aceea, terapiile alternative, printre care şi reflexoterapia, sunt metode de restabilire a starii de sanatate, însa fara efecte adeverse. În plus, acest gen de terapie este recomandată tuturor categoriilor de vârsta şi poate fi urmata în paralel cu tratamentul medicamentos sau/si naturist. Prin masaj se faciliteaza circulatia sangvina si transportul toxinelor spre organele de eliminare sau detoxifiere. Datorita eliminarii toxinelor, în urma primelor sedinte de reflexoterapie, pacientul poate manifesta senzaţii neplacute precum voma, diaree, transpiratie, eruptii cutanate, ameteli, dureri de cap, stare de oboseala, febra.

Deblocarea energiei vitale
Reflexoterapia porneşte de la principiul existenţei energiei vitale şi a canalelor (meridiane) ce alcatuiesc sistemul nervos. Energia traverseaza aceste canale repetitiv, într-o ordine precisa. Când energia traverseaza aceste canale liber, fara blocaje, organismul uman este sanatos si se afla într-o stare de echilibru. Terminatiile meridianelor sunt localizate în punctele reflexogene din talpa. Reflexoterapia prin masaj la picioare este o modalitate de vindecare holistica ce se aplica prin actionare asupra punctelor reflexogene pentru a debloca energia vitala.

Afecţiuni tratabile sau ameliorate prin reflexoterapie:
❖ perturbari legate de circulatia sângelui, inclusiv circulatia periferica, reumatism, dureri de picioare sau mâini
❖ afecţiuni cardiace, dureri sau probleme cu inima
❖ sinuzite, rinite, faringo-amigdalite
❖ osteoporoză, guta sau alergie
❖ dureri de cap, migrena, insomnie
❖ diaree, constipatie, enterocolite
❖ perturbari legate de functionarea organele interne (rinichi, ficat, pancreas, plamâni etc.)
❖ anemii
❖ cistite
❖ afectiuni dermatologice: acnee, psoriazis
❖ tulburari endocrine - metabolice ale tiroidei, paratiroidei, suprarenale, eşti diabetic/a
❖ afectiuni ale coloanei, sciatica, lombosciatica, spondiloza, cifoza, reumatism, artroza, artrita, gonartroza, coxartroza
❖ afectiuni legate de functionarea aparatului genital si digestiv
❖ afectiuni neurologice, ORL
❖ stres, ameţeala, oboseala cronica, instabilitate emoţionala, depresie, anxietate, atacuri de panica
❖ probleme legate de obezitate
❖ afectiuni hepato-biliare: litiază biliara, hipercolesterolemie, bila lenesa
❖ frigiditate si sterilitate, impotenta sexuala
❖ un nivel mare de toxine acumulat în corp
❖ crampe musculare, luxatii, entorse, dureri de spate, inflamatii ale tendoanelor
❖ obezitate.

Contraindicatii:
❖ sarcina
❖ tumori magline
❖ insuficienta renala acuta
❖ micoze şi leziuni plantare
❖ infarct miocardic
❖ tensiunea arteriala oscilanta
❖ rani deschise
❖ pe pielea pacientului exista boli de natură parazita sau inflamatorie
❖ ulcer varicos
❖ hipertensiune sau hipotensiune
❖ boli infectocontagioase
❖ hemoragie cerebrala
❖ varice inflamate şi voluminoase.

Pentru rezultate cat mai benefice se recomanda efectuarea unor serii de 10-20 sedinte urmate de intretinere cu 1 sedinta / saptamana.

Alte servicii

Alte servicii din partea Souplesse care v-ar incanta